Over Meinsch Uitvaartzorg

In haar werk als bewindvoerder/mentor kreeg Paulien te horen dat deze taak stopt zodra iemand is overleden. Maar in haar ogen en hart stopt het daar niet: iedereen verdient een waardig afscheid en daar wil zij zich graag voor inzetten. Meinsch zorgt voor begeleiding tot het eind.

Wanneer er nauwelijks budget is, denkt Paulien creatief mee om de kosten laag te houden. Een uitvaart hoeft namelijk helemaal niet duur, groots of meeslepend te zijn. Juist een kleinschalig samenzijn, passend bij de overledene, kan een afscheid intiem en persoonlijk maken.

Maar ook wanneer er eigenlijk geen familie of naasten meer in beeld zijn, wil Paulien graag de zorg voor een uitvaart op zich nemen. U staat er niet alleen voor. Graag gaat zij met u in gesprek over uw wensen en mogelijkheden.

Bent u een wettelijk vertegenwoordiger en op zoek naar een uitvaartbegeleider?

Meld uw cliënt aan via het speciale portal, het liefst nog voor het overlijden, zodat vooraf zaken reeds in kaart gebracht kunnen worden. 
Als mens heb je soms een affiniteit met een element of dier uit de natuur. Voor Paulien is dat het element water; als professional beweegt zij zich soepel door de wet- en regelgeving op het gebied van bewindvoering en uitvaarten. Ze zoekt daarbij steeds weer naar de meest geschikte oplossing voor haar cliënten. Met aandacht luistert ze naar uw ervaring of probleemstelling en bekijkt vervolgens wat nodig en mogelijk is. Daarnaast is ze flexibel en past zich makkelijk aan. Dat moet ook wel, omdat ze in haar werk de meest uiteenlopende situaties tegenkomt. 

Persoonlijk heeft zij een grote waardering voor de schildpad, die op haar eigen tempo haar weg vindt en zich niets aantrekt van de snelheid van de wereld om zich heen. Een schildpad staat ook symbool voor een lang leven. En dankzij haar schild kan de schildpad zich beschermen tegen agressie van buitenaf. 
Zo’n schild wil Paulien het liefst zijn voor de mensen die zij begeleidt. Ze wil geborgenheid bieden; een plek om te schuilen, met tijd en ruimte om samen te zoeken naar de juiste wegen, op een manier die bij uw situatie past.

Om ook na overlijden die geborgenheid te bieden zorgen wij voor een uitvaart voor iedereen.

Of het nu na wettelijke vertegenwoordiging is, of na woonachtig te zijn geweest in een instelling, thuis of zelfs zonder een thuis.

Paulien Meiling

Paulien Meiling

Drijvende kracht achter Meinsch is Paulien Meiling. Als mens én professional voelt zij zich geroepen om mensen verder te helpen op een laagdrempelige manier. Ze vindt het belangrijk om veiligheid en rust te bieden in turbulente tijden. Door één van haar cliënten werd zij eens “schatbewaarder” genoemd. Hierbij kan het gaat om een “schat” van financiële aard, maar nog waardevoller en belangrijker vindt zij het verhaal van de mensen, die zij helpt. Ieder mens heeft een eigen verhaal, dat verteld mag worden en een leven dat gevierd mag worden, met alle hoogte- en dieptepunten die er waren. Paulien vindt het belangrijk dat u zich gezien en gehoord voelt. Bij haar kun je jezelf zijn. Sinds 2022 is Paulien tevens opgeleid en actief als uitvaartverzorger.